Ingrediënten

profile

Aantal personen: 10

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 150 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Plaats de convEGGtor in de Big Green Egg.
  • Verwarm de Big Green Egg tot 180 °C.
  • Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Zeef in een grote kom de tarwebloem, bakpoeder, kaneel en het zout.
  • Meng in ongeveer 20 sec. de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine tot een bijna glad mengsel.
  • Laat de keukenmachine draaien en voeg één voor één de eieren en de crème fraîche aan het mengsel toe.
  • Schep het botermengsel door het bloemmengsel.

Bereiding

  • Pel en prak de banaan.
  • Schep de bananenpuree door het beslag.
  • Verdeel over de cakevorm.
  • Bak de cake in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
  • Controleer eventueel na 50 min. op gaarheid met een satéprikker.
  • Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake nu eerst 30 min. afkoelen.
  • Neem de cake uit de vorm en laat deze 1 uur verder afkoelen.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor (diverse afmetingen)