In dit artikel besteden we aandacht aan het verschil tussen het koken op een gewone barbecue en het gebruik van de Big Green Egg als kooktoestel (en de bijbehorende Big Green Egg recepten).

Klanten vragen vaak aan ons naar de voordelen van een Big Green Egg ten opzichte van andere barbecue merken. De vele verkoopargumenten die wij aan kunnen dragen hebben meestal betrekking op de werking van de Green Egg zoals de nauwkeurige temperatuurbeheersing, de luchtcirculatie in de Egg en het hoogwaardige keramiek waar hij van gemaakt is. Maar ik wil bij deze toch dieper ingaan op misschien wel de belangrijkste reden om een Green Egg aan te kopen. Dat is namelijk de bereiding van de gerechten.

De bereiding van Big Green Egg recepten?

Als je hebt besloten om een Big Green Egg te kopen wil je natuurlijk het beste uit jezelf halen als barbecue chef, de mogelijkheden op een Egg zijn immers eindeloos. De Green Egg komt het beste tot zijn recht wanneer je kwalitatief goede producten koopt. Kijk eens verder dan de supermarkt om de hoek en koop je producten bij een goede slagerij of vis speciaal zaak. Ook de kruiden en specerijen die je gebruikt zijn van groot belang en het mooiste is als je deze vers bereidt. Laats genoemden geven jouw Big Green Egg gerecht immers de extra twist die je wilt.

Big Green Egg, een allround kooktoestel!

Natuurlijk kun je de Big Green Egg ook gebruiken als gewone barbecue/ grill. Maar de Egg staat juist bekend als allround kooktoestel waarmee je kunt slowcooken, bakken, roken etc. Vele restaurants en bekende chefs gingen jou al voor in het gebruik van de Big Green Egg. Recepten die in een gewoon kookboek staan en je niet direct aan barbecuen zou denken kunnen namelijk ook op de Big Green Egg bereidt worden. Doordat je met een Green Egg kunt grillen, bakken, braden, slow cooken en roken is de keuze aan recepten dus eindeloos. Op een gewone barbecue wordt dit allemaal al een stuk moeilijker doordat men vaak met veel te hoge temperaturen werkt en de meeste barbecues van metaal zijn gemaakt.

De smaaksensatie van de Big Green Egg

Tot slot komen we bij het allerbelangrijkste argument om een Big Green Egg te kopen: de SMAAK van de gerechten!

Door de dikke keramische wand van de Green Egg en de luchtcirculatie worden gerechten optimaal bereidt. Het deksel van de Green Egg moet tijdens het koken dichtblijven waardoor de temperatuur behouden blijft en het gerecht optimaal bereidt wordt. De gerechten blijven sappig en behouden hun smaak! Bij een metalen houtskool barbecue wordt de hitte rechtstreeks door het metaal geleid. De hitte die verloren gaat is de belangrijkste oorzaak van het uitdrogen van gerechten en de snelle verbranding van het houtskool. De Big Green Egg houdt de voedings- en smaakstoffen in het gerecht vast en verbruikt zeer weinig houtskool.

Dat een gerecht wel degelijk anders smaakt wanneer het op de Big Green Egg af bereidt wordt is een veelgehoord verkoopargument. Maar eigenlijk zou je het gewoon zelf moeten ervaren!

Tip: Volg één van onze gezellige en leerzame workshops om kennis te maken met de Big Green Egg