Vergeet niet om je Big Green Egg eens in de zoveel tijd goed schoon te maken! Het schoonmaken van de Big Green Egg is een kleine moeite, en zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van de verschillende onderdelen van je Egg, en dat je gerechten nóg beter smaken. Bekijk de instructievideo hieronder en vergeet niet onze handleiding te lezen met Schoonmaak & Onderhoudsadvies

Tip: wist je dat wij tegen een redelijke vergoeding een schoonmaak- en onderhoudsbeurt kunnen uitvoeren aan jouw Big Green Egg of buitenkeuken. Bekijk hier de tarieven voor de Schoonmaak & Onderhoudsservice

SCHOONMAKEN VOOR GEBRUIK: VERWIJDER OUDE AS

Verwijder voor je je Big Green Egg aansteekt oude as uit de keramische basis. Zo kan je de temperatuur van je Big Green Egg langer constant houden, en heb je meer controle over het bereiden van je gerechten.

Gebruik de Aspook om het as van het eventueel nog resterende houtskool te scheiden (en het houtskool gelijk weer goed te verdelen). Gebruik daarna de Ash Removal Pan om het as eenvoudig en zonder te knoeien via de luchtregelaar in de keramische basis uit de Big Green Egg te verwijderen.

Ash removal pan

SCHOONMAKEN NA GEBRUIK: VERWIJDER ETENSRESTEN

Verwijder na elke kookbeurt eventuele etensresten die nog op/aan het rooster of in de Big Green Egg achter zijn gebleven. Verwijder deze door de Big Green Egg op te stoken naar een temperatuur van ongeveer 300°C of met behulp van één van onze handige accessoires:

Bij elke nieuwe kooksessie stook je eventuele achtergebleven bacteriën ook weer weg met de hitte.

VOORKOM SCHIMMELVORMING

Verwacht je de Big Green Egg een tijdje niet te gebruiken? Doe dan geen afdekdop of rEGGulator op de keramische schoorsteen, en hou ook de luchtregelaar in de keramische basis helemaal open. Zo voorkom je eventuele schimmelvorming in de Big Green Egg.

Mocht er desondanks toch schimmel in de Big Green Egg ontstaan, dan is dit met een enkele hete stooksessie eenvoudig te verwijderen.