Afhankelijk van hoe vaak je de Big Green Egg gebruikt en hoe hoog de temperaturen zijn waarmee je werkt dient het vilt van de Big Green Egg op een zeker moment vervangen te worden. Hiermee voorkom je ”valse” lucht in de Big Green Egg. Voor vervangen van het vilt dien je even de tijd te nemen en secuur te werk te gaan.

Gebruik hiervoor de volgende benodigdheden

1. Verwijder de keramische afdekdop of de margrietschijf. Draai de moeren van de bovenste spanband met de steeksleutel los, til het deksel er voorzichtig uit en zet deze ondersteboven op een beschermende ondergrond.

2. Draai de onderste spanband los en laat de keramische basis in het nest of de tafel staan.

3. Snijd met een stanleymes en/of verfkrabber zoveel mogelijk van het oude vilt af. Verwijder de restjes vilt en lijm met een schuurspons met aceton.

4. Wacht een half uurtje zodat de aceton is vervlogen.

5. Plak het nieuwe Hoge temperatuur vilt zorgvuldig op de rand van de basis en het deksel. Zorg ervoor dat de naden niet op exact dezelfde plaats komen en laat het vilt liever aan de buitenkant iets overhangen dan aan de binnenkant (dit zal anders verbranden bij ingebruikname). Probeer het vilt niet zo strak mogelijk op te plakken maar zorg voor wat speling, bij verwarming kan het mogelijk nog iets krimpen. Snijd het vilt bij de naad netjes af.

6. Zet de Big Green Egg weer in elkaar. Houd de spanband om de basis en draai de moeren vrijwel helemaal aan. Zet het deksel voorzichtig in de bovenste spanband en draai de moeren vrijwel helemaal aan. Controleer of het deksel en de spanbanden mooi recht zitten, schuif indien nodig voorzichtig recht, en draai alle moeren stevig aan.