Ingrediënten voor het beslag

  • ½ citroen, om te ontvetten
  • boter, om in te vetten
  • 7 eieren
  • 210 g suiker
  • 110 g bloem, plus extra om te bestrooien
  • 110 g cacaopoeder

Ingrediënten voor de mousse

  • 4 gelatineblaadjes
  • 200 g bosbessenpuree
  • sap van 1 citroen
  • 200 g bosbessen
  • 400 ml slagroom
  • 160 g suiker
  • 400 g mascarpone

Ingrediënten chocoloadeglazuur

  • 2 gelatineblaadjes
  • 250 g pure chocolade
  • 300 ml slagroom
  • 200 g suiker
  • 100 g gezouten boter

Ingrediënten voor de decoratie

  • frambozen
  • bosbessen
  • chocoladedecoratie
  • Atsina Cress of munt
  • eetbare bloemblaadjes
profile

Aantal personen: 8-12

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 75 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Mix voor het beslag de eieren en voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe.
  • Meng de bloem en de cacaopoeder erdoor.
  • Week intussen voor de mousse de gelatineblaadjes in koud water.
  • Verwarm de bosbessenpuree met het citroensap.
  • Knijp de gelatine uit en los op in het bosbessenmengsel.
  • Hak de bosbessen fijn.
  • Klop de room met de suiker tot deze lobbig is.
  • Meng de mascarpone door het bosbessenmengsel en spatel met de fijngehakte bosbessen door de half geklopte room.

Bereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor, het Stainless Steel Grid en daarop de Baking Stone tot 180 °C.
  • Ontvet een mengkom en de kloppers van de mixer met de halve citroen.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier.
  • Vet de rand in met boter, bestrooi met bloem en klop de overtollige bloem uit de vorm.
  • Schenk het beslag in de vorm en plaats op het rooster van de Big Green Egg wanneer deze de gewenste temperatuur heeft bereikt.
  • Sluit de deksel en bak de cake in circa 30 minuten gaar.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen.
  • Snijd de cake in 3 horizontale plakken.
  • Schep de mousse in een spuitzak.
  • Spuit op de onderste cakeplak een laagje bosbessenmousse.
  • Druk nu voorzichtig de 2e plak erop en spuit ook hier een laagje mousse op.
  • Bewaar iets van de mousse voor de decoratie.
  • Dek af met de 3e cakeplak en leg de taart op een rooster die je op een grote schaal of flink bord zet.
  • Week voor het chocoladeglazuur de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Breng nu de slagroom met de suiker en de boter op laag vuur aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los in het roommengsel op.
  • Spatel de chocolade erdoor en blijf roeren tot deze is gesmolten.
  • Schenk het chocoladeglazuur over de taart en zorg dat de boven- en zijkant volledig worden bedekt.
  • Decoreer met de frambozen, bosbessen, chocoladedecoratie, Atsina Cress of munt, de eetbare bloemblaadjes en de apart gehouden mousse en laat het glazuur uitharden.
  • Snijd de chocoladetaart in punten en serveer.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Conveggtor

Baking Stone of pizzasteen