Ingrediënten voor de garnalen

  • 1 kg gepelde, rauwe grote garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el zonnebloemolie

Ingrediënten voor de saus

  • 1 onbespoten limoen
  • 8 el crème fraîche
  • 2 avocado’s
  • 16 cherrytomaatjes
  • 15 g rucola
profile

Aantal personen: 6

knife

Voorbereiding: 120 min

bge

Bereiding: 25 min

fire

Temperatuur: 230 ℃

Voorbereiding

  • Doe de garnalen in een kom.
  • Pel de knoflook en hak de teentjes fijn.
  • Meng met de zonnebloemolie en roer door de garnalen.
  • Laat minstens 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Rasp intussen de limoenschil fijn.
  • Pers het sap uit en meng met de fijn geraspte schil
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en meng door de crème fraîche.
  • Bewaar ook in de koelkast.

Bereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 230 °C.
  • Halveer intussen de avocado’s en verwijder de pit.
  • Laat de schil eraan zitten en snijd elke helft in 5 partjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Gril de garnalen circa 4 minuten zonder ze te keren.
  • Gril de avocado partjes 2 minuten aan beide kanten
  • Voeg de cherrytomaatjes toe gril deze 2 minuten op het vel.
  • Houd 36 stuks van de garnalen apart.
  • Meng ongeveer de helft van de limoencrème door de avocado, tomaatjes en de gegrilde garnalen en verdeel over de glazen.
  • Verdeel de apart gehouden garnalen over de glazen en schep er de resterende limoencrème op.
  • Garneer de garnalencocktails met de rucola.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren rooster