Ingrediënten voor het Vlees

  • 1 procureur (2 kg)
  • zeezout

Ingrediënten Kruidenmengsel

  • 1 bosje maggikruid (lavas)
  • 1 bosje majoraan
  • 1 bol knoflook
profile

Aantal personen: 8

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 50 min

fire

Temperatuur: 220 ℃

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng deze met de Cast Iron Grid, naar 220 °C.
  • Pluk intussen voor het kruidenmengsel de blaadjes van het maggikruid en de majoraan en hak ze fijn.
  • Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng met de kruiden.
  • Snijd een grote plak van de procureur door het vlees op ongeveer 3 centimeter in te snijden.
  • Rol het vlees over het werkblad en blijf snijden tot een rechthoekige plak van ongeveer 3 centimeter dik.
  • Bestrooi de procureur met zeezout naar smaak en met het kruidenmengsel.
  • Rol het vlees vanaf de korte kant op en bind de rollade op met slagerstouw.

Bereiding

  • Leg de rollade op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Gril de rollade ongeveer 50 minuten.
  • Rol de varkensrollade voor een mooie gelijkmatige krokante buitenkant, en om te voorkomen dat deze verbrandt, ongeveer elke 5 minuten een stukje verder.
  • De rollade is klaar als deze een kerntemperatuur van 58 °C heeft bereikt;
  • De kerntemperatuur kun je aan het einde van de bereiding af en toe meten met de Instant Read Digital Thermometer.
  • Haal de rollade uit de Big Green Egg en laat deze ongeveer 15 minuten, losjes afgedekt met aluminiumfolie, rusten.
  • Snijd de rollade in plakken en serveer

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Rooster

Temperatuurmeter