Ingrediënten procureur

  • 1 ½ kg procureur (Livar of een ander biologisch scharrelvarken)

Ingrediënten voor de rollade

  • 3 el (medium scherpe) grove mosterd
  • 10 zachte, gedroogde abrikozen
  • 1 bosje verse salie
  • 1 klein bosje citroentijm
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 30 min

bge

Bereiding: 60 min

fire

Temperatuur: 150 ℃

Voorbereiding

  • Snijd het vlees met een vlijmscherp mes op de volgende wijze in:
  • Leg de procureur in de lengte op een snijplank.
  • Snijd 1½ centimeter van de onderkant horizontaal en van links naar rechts of vice versa in (alsof je er een plak van deze dikte wil afsnijden) tot circa 2 centimeter voor het einde.
  • Klap het vlees open en snijd in het dikke gedeelte verder.
  • Blijf een dikte van 1½ centimeter aanhouden. Herhaal dit tot er een grote plak vlees is ontstaan van 1½ centimeter dik.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk de bovenzijde van het vlees met de mosterd.
  • Snijd de abrikozen en blaadjes van de salie in kleine reepjes en verdeel ze over het vlees.
  • Rol het vlees op en bind op met slagerstouw.
  • Steek tussen het vlees en het touw wat takjes citroentijm.

Bereiding

  • Verwarm de Big Green Egg met het Gietijzeren Rooster tot een temperatuur van 150°C.
  • Leg de procureur-rollade op het rooster en gril in circa 60 minuten gaar tot het een kerntemperatuur van 63°C heeft.
  • Draai het vlees tijdens het grillen om de 10 minuten een slag.
  • Neem de procureur-rollade van de Big Green Egg en laat 30 minuten onder aluminiumfolie rusten zodat het varkensvlees nog even door gaart.
  • Snijd de rollade in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Deze procureur-rollade is erg lekker met gepofte zoete aardappel en gegrilde maïskolven.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Digitale Thermometer

Gietijzeren rooster