Ingrediënten voor de dumplings

  • 16 dumpling- of wontonvellen
  • 1 el olijfolie
  • sojasaus
  • chilisaus

Ingrediënten voor de vulling

  • 8 grote garnalen
  • ¼ bosje koriander
  • 1 ½ cm gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje
  • ¼ rode peper
  • 5 shiitakes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • ½ el sesamolie
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 40 min

bge

Bereiding: 40 min

fire

Temperatuur: 105 ℃

Voorbereiding

  • Pel voor de vulling de garnalen en hak ze fijn.
  • Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn.
  • Schil en rasp de gemberwortel.
  • Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  • Snijd het lente-uitje en de chilipeper fijn.
  • Snijd de shiitakes in kleine stukjes.
  • Meng al deze ingrediënten met de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie en zout naar smaak.
  • Kneed het garnalenmengsel met de hand door en laat de vulling 30 minuten in de koelkast opstijven.
  • Schep ongeveer 2 theelepels van de vulling in het midden van elk dumpling- of wontonvel.
  • Vouw de vellen dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Vouw de uiteinden iets naar elkaar toe.

Bereiding

  • Vul de Big Green Egg tot ca. 10 cm onder de vuurring met houtskool.
  • Leg 3 aanmaakblokjes in een driehoek, zo’n 12-15 cm uit elkaar en steek deze aan.
  • Laat de deksel openstaan tot de houtskool in het midden goed gloeit en aan de buitenzijde nog zwart is.
  • Hierdoor wordt de temperatuur in de Big Green Egg hoog genoeg om het water te laten koken maar wordt het niet te heet.
  • De ideale temperatuur ligt tussen de 100-110 ˚C.
  • Leg het rooster in de Big Green Egg en zet de Cast Iron Skillet erop.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en verwarm de Skillet voor.
  • Breng intussen ongeveer 3 deciliter water aan de kook.
  • Verwarm de olijfolie in de skillet.
  • Wacht tot deze heet is en leg hier de dumplings in.
  • Bak ze ca. 30 seconden en schenk dan voorzichtig zoveel van het kokende water in de skillet dat de dumplings ongeveer een halve centimeter onder water staan.
  • Leg de Cast Iron Plancha Griddle – Small als deksel op de skillet en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Stoom de dumplings in 10-12 minuten gaar.
  • Haal de dumplings uit de Big Green Egg en serveer ze met de sojasaus en chilisaus.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Skillet

Gietijzeren Plancha