Ingrediënten voor de zalm

  • 1 hele Noorse zalmzijde met huid

Ingrediënten voor de saus

  • ½ bosje dille
  • zeezout, naar smaak
  • 6 el crème fraîche
profile

Aantal personen: 6

knife

Voorbereiding: 15 min

bge

Bereiding: 35 min

fire

Temperatuur: 80 ℃

Voorbereiding

  • Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg met 1 aanmaakblokje aan tot een temperatuur van 80 ºC.
  • Wacht totdat het aanmaakblokje is opgebrand en er een hotspot van gloeiende houtskool is ontstaan.

Bereiding

  • Strooi een handje Apple Wood Chips op de hotspot.
  • Plaats de convEGGtor en leg het rvs-rooster in de Big Green Egg.
  • Leg de Perforated Cooking Grid met daarop de zalmzijde op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Breng de Big Green Egg naar een temperatuur van 80 °C en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 42 °C heeft bereikt; dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Pluk intussen voor de saus de blaadjes van de dille en hak ze fijn.
  • Meng met zeezout naar smaak door de crème fraîche.
  • Controleer met een kernthermometer of de zalm een kerntemperatuur van 42 °C heeft.
  • Haal de zalm uit de Big Green Egg en serveer de dillesaus erbij.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Conveggtor (Plate Setter)

Geperforeerd rooster

Draadloze kernthermometer

Rookhout