Ingrediënten

  • 850 g 6-granen mix
  • 15 g zout
  • 7 g droge gist
  • 663 g water
profile

Aantal personen: 6

knife

Voorbereiding: 18 uur

bge

Bereiding: 60 min

fire

Temperatuur: 220 ℃

Voorbereiding

  • Meng de ingrediënten voor het no-knead bread met een lepel.
  • Laat het deegmengsel in een platte schaal afgedekt met plastic folie op kamertemperatuur 16 uur rijzen.
  • Bestrooi de werkbank heel ruim met bloem
  • Pak het deeg uit de platte schaal.
  • Leg het deeg op de werkbank en vouw het meerdere malen van 2 zijden dicht.
  • Laat de vouw aan 1 kant en ga door totdat er een bol ontstaat.
  • Bestrooi de platte schaal met bloem en leg de bol met de vouwnaad omhoog weer terug.
  • Laat het deeg nu afgedekt met plastic folie nog 2 uur rijzen.

Bereiding

  • Plaats de convEGGtor in de Big Green Egg, leg het rooster terug en leg hier de Baking Stone (pizzasteen) op.
  • Verwarm de Big Green Egg met convEGGtor, het rooster en Baking Stone tot 220 °C.
  • Vet de Dutch oven licht in met wat olie.
  • Zet de Dutch oven op de Baking Stone en verwarm deze enige minuten voor in de Big Green Egg.
  • Stort het deeg in één keer uit de schaal in de Dutch Oven.
  • Bak het brood het eerste half uur met de deksel op de Dutch Oven en daarna nog eens 20 minuten zonder deksel.
  • Laat het brood afkoelen en leg het op een bord.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Dutch oven

Conveggtor

Baking Stone (pizzasteen)