Ingrediënten voor de makreel

  • 1 grote, verse makreel
  • zeezout

Ingrediënten voor de garnering

  • citroensap
  • olijfolie
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 70 min

bge

Bereiding: 15 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Week de Ceder Grilling Plank minstens 60 minuten in koud water.
  • Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid of het Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 180 °C.
  • Fileer intussen de makreel en halveer beide makreelfilets in de lengte.

Bereiding

  • Leg de makreelfilets op de huid op de geweekte Ceder Grilling Plank.
  • Bestrooi met peper en zeezout en leg de plank op het rooster van de Big Green Egg.
  • Sluit de deksel en gaar de makreel circa 12 minuten.
  • Neem de plank uit de Big Green Egg en besprenkel de gerookte makreel met wat citroensap en olijfolie.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren rooster

Grill plankjes