Met behulp van de convEGGtor en de Baking Stone verander je de Big Green Egg heel eenvoudig in een steenoven waarin je zelf de lekkerste pizza’s en het lekkerste brood bakt. Zo kun je eindeloos variëren en beleef je nog meer plezier aan het buitenkoken. Benieuwd hoe dat bakken in de Big Green Egg in zijn werk gaat? Hieronder staat alles stap voor stap uitgelegd.

PIZZA’S BAKKEN IN DE BIG GREEN EGG

Ga om zelf pizza’s te bakken in de Big Green Egg als volgt te werk:

Stap 1: Vul de Big Green Egg met houtskool en aanmaakblokjes en steek deze aan.

Stap 2: Plaats de convEGGtor in de Big Green Egg (met de pootjes omhoog) als de aanmaakblokjes zijn opgebrand en leg daarboven het RVS rooster.

big green egg pizza1

Stap 3: Breng de Big Green Egg naar een temperatuur van ongeveer 250°C. Zet om deze hoge temperatuur te bereiken de luchtregelaar in de keramische basis minstens voor 3/4een de rEGGulator op de keramische deksel helemaal open. Is de gewenste temperatuur bereikt? Sluit de rEGGulator dan (gedeeltelijk) zodat de temperatuur stabiel blijft.

Stap 4: Plaats 10 minuten voor je begint met het bakken van pizza’s de Baking Stone op het RVS rooster zodat deze alvast op kan warmen. Zo verbrand de bodem van de pizza niet en blijft het deeg van de pizza tijdens het bakken ook niet aan de steen plakken.

Stap 5: Is je Big Green Egg op temperatuur en is de Baking Stone Warm? Strooi dan een klein laagje bloem op de steen en plaats je pizza in de EGG. Dit kan heel eenvoudig met behulp van bijvoorbeeld de Aluminium Pizza Schep. De bloem helpt ook tegen het vastplakken van de bodem.

Stap 6: Sluit de keramische deksel, hou de temperatuur in de gaten en wacht tot je pizza afgebakken is! De meeste pizza’s hoeven maar een paar minuten te bakken. Dat is handig, want dan kan je er makkelijk een paar achter elkaar maken!

big green egg pizza klaar

Stap 7: Is de pizza klaar? Haal hem dan (eventueel weer met behulp van de Aluminium Pizza Schep) van de Baking Stone, snij hem in mooie punten en serveer hem uit. Eet smakelijk!

Laat na het bakken de convEGGtor en de Baking Stone rustig afkoelen met het deksel dicht.