Ingrediënten voor de spiesjes

  • 1 courgette
  • 1 witte ui
  • ½ gele paprika
  • ½ rode paprika
  • ½ aubergine
  • 8 padrón pepers
  • 1 el olijfolie

Ingrediënten voor de saus

  • 100 g crème fraîche
  • zoete chilisaus, naar smaak
  • korianderblaadjes, naar smaak
profile

Aantal personen: 4-8

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 10 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Satay Grill, tot 180-200 °C.
  • Snijd intussen de courgette in plakken van ca. 3 cm dik en verwijder het zaad.
  • Pel de ui.
  • Verwijder de steeltjes en de zaadlijsten van de paprika’s.
  • Snijd deze groenten en de aubergine in stukjes van ca. 3 cm.
  • Halveer de padrón pepers.
  • Rijg de groenten om en om aan 8 spiesjes.
  • Schep voor de saus de crème fraîche in een schaaltje en schenk er zoete chilisaus naar smaak over.
  • Hak de korianderblaadjes fijn en strooi over de saus.

Bereiding

  • Bestrijk de groentespiesjes en de Cast Iron Satay Grill met de olijfolie.
  • Leg de spiesjes op de grill en gril ze ca. 5 minuten.
  • Draai ze na ongeveer 2,5 minuut om.
  • Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • Haal de spiesjes uit de Big Green Egg.
  • Bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  • Serveer de spiesjes met de saus erbij.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Saté Grill