Ingrediënten voor het Vlees

  • 1 Procureur of Boston Butt (3 tot 5 kg)
  • Pork Rub (merken LetzQ, Blues Hog of soortgelijk)

Ingrediënten Marinade

  • 100 ml appelsap
  • 60 ml witte wijn azijn
  • 40 ml honing
  • 30 ml worchestershire saus
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 1 eetlepel uienpoeder

Ingrediënten voor de Glaze

  • ½ cup (pikante) rode BBQ saus
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 24 uur

bge

Bereiding: 10 uur

fire

Temperatuur: 90 ℃

Voorbereiding

  • Meng voor de marinade alle ingrediënten in een schaaltje.
  • Snijd het grootste deel van het overtollige vet van de procureur.
  • Als er nog een beetje op zit is dat niet erg.
  • Vul de Marinade Injector met de marinade mix.
  • Injecteer de procureur met de marinademix.
  • Bestrooi vervolgens rijkelijk met de LetzQ Pork Rub (mengsel van specerijen)
  • Wikkel het vlees in plasticfolie en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.

Bereiding

  • Leg de convEGGtor, de druippan, de Meat Claws, de kern temperatuurmeter  en het rookhout (kersen) alvast klaar voor gebruik.
  • Vul een schaaltje met water en leg daar een handjevol houtsnippers in.
  • Laat de houtsnippers ongeveer 20 minuten weken.
  • Voor het maken van de Glaze alle ingrediënten in een pannetje goed mengen.
  • Breng de Glaze nu zachtjes aan de kook.
  • Maak de Big Green Egg klaar voor indirect barbecueën op 90°C.
  • Zodra de Big Green Egg op temperatuur is kunnen de houtsnippers op de houtskool worden gestrooid.
  • Plaats het vlees vervolgens in de Green Egg.
  • Als het vlees een kerntemperatuur van 75 °C heeft bereikt deze goed insmeren met de Glaze.
  • Gaar het vlees door totdat het een kerntemperatuur heeft van 88 °C en haal het vervolgens uit de Big Green Egg.
  • Het duurt ongeveer 8 tot 10 uur totdat het vlees gaar is.
  • Haal het vlees daarna uit de Big Green Egg en pak het in met aluminiumfolie.
  • Laat dit minimaal 30 minuten rusten.
  • Trek het vlees voorzichtig uit elkaar met de Meat Claws
  • Zorg dat de structuur mooi bewaard blijft.
  • Meng eventueel nog wat rode BBQ saus door de Pulled Pork zodat hij goed op smaak is en mooi sappig blijft
  • Serveer op een wit, zacht bolletje met wat schijfjes augurk of coleslaw.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor

Druippan rechthoek

Temperatuurmeter

Meat Claws

Marinade Injector

Houtsnippers (kers)