Ingrediënten

  • 4 T-bone steaks van ca. 750 g (ruim 2,5 cm dik)

Ingrediënten

  • zout
profile

Aantal personen: 6

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 10 min

fire

Temperatuur: 250 ℃

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot 250 ˚C.
  • Haal de steak(s) uit de koelkast en laat ze acclimatiseren bij kamertemperatuur.

Bereiding

  • Bestrooi de T-bone steak(s) met zout en leg ze op het rooster.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en gril het vlees ca. 2 minuten.
  • Draai de steak(s) een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten zodat je een mooie grill ruit krijgt.
  • Keer de steak(s) en herhaal de handeling zodat het vlees aan beide kanten een mooie grill ruit krijgt.
  • Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • De steak(s) grillen tot deze een kerntemperatuur van ongeveer 52 ˚C (medium-rare) hebben.
  • Laat de steak(s) een paar minuten rusten.
  • Bestrooi de steaks met peper en eventueel extra zout naar smaak.
  • Serveer de steaks in geheel of snijd het vlees in mooie plakjes.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Rooster Lifter

Gietijzeren rooster

Digitale Thermometer