Ingrediënten taart bodem

Ingrediënten taart vulling

  • 1 ei
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 125 g suiker
  • 200 g bloem
  • 50 g zachte boter
  • 250 g amandelen
  • 4 eieren
  • 250 g suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • fijn geraspte schil van 1 onbespoten citroen
  • poedersuiker
profile

Aantal personen: 10

knife

Voorbereiding: 45 min

bge

Bereiding: 50 min

fire

Temperatuur: 150 ℃

Voorbereiding

  • Leg alvast de Perforated Cooking Grid, de convEGGtor, de Baking Stone (pizzasteen) en een zak Mesquite houtbrokken klaar voor gebruik.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot 150 °C.
  • Verspreid de amandelen over de Perforated Cooking Grid.
  • Doe nu een Mesquite Wood Chunk op de gloeiende houtskool.
  • Plaats de convEGGtor en leg het rooster terug in de Big Green Egg.
  • Leg hier de Perforated Cooking Grid met de amandelen op.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en rook de amandelen ongeveer 15 minuten.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de bodem met een snufje zout in de kom van een keukenmachine met vlinder.
  • Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier.
  • Rol of druk het deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem van de vorm te bedekken en bekleed de vorm ermee.
  • Haal de Perforated Cooking Grid met de amandelen uit de Big Green Egg.
  • Laat de amandelen afkoelen en maal ze in een keukenmachine met hakmes fijn.
  • Leg de Baking Stone op het rooster en breng de temperatuur van de Big Green Egg naar 180 °C.
  • Splits voor de vulling de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker in een keukenmachine met garde schuimig.
  • Schep ze uit de kom van de keukenmachine in een andere kom en zet even apart.
  • Doe de eidooiers, de resterende suiker, de gemalen kaneel, de fijngeraspte citroenschil en een snufje zout in de kom van de keukenmachine en klop luchtig.
  • Spatel het gerookte amandelpoeder en de helft van de geklopte eiwitten door het eidooier mengsel.
  • Spatel als dit goed is opgenomen de rest van de eiwitten erdoor.
  • Verdeel de vulling over de bodem in de springvorm.

Bereiding

  • Zet de vorm op de Baking Stone en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Bak de taart ongeveer 30 minuten.
  • Dek de vorm nu af met aluminiumfolie en bak de taart nog 20 minuten langer.
  • Haal de Tarta de Santiago uit de Big Green Egg en laat afkoelen.
  • Bestuif de Tarta de Santiago met poedersuiker en snijd in mooie punten.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor (diverse afmetingen)

Perforated Cooking Grid

Baking Stone (pizzasteen)

Wooden Chunks “Mesquite”