Ingrediënten

  • 4 Wangyu rib-eye steaks à 175 gram

Ingrediënten stroganoff saus

  • zonnebloemolie
  • olijfolie
  • 1 bosje waterkers
  • 1 el gehakte truffel

Ingrediënten stroganoff saus

  • 150 ml glace de viande
  • 150 g bladspinazie
  • 150 g vastkokende aardappelen
  • 150 g gemengde paddestoelen
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 30 min

bge

Bereiding: 30 min

fire

Temperatuur: 200 ℃

Voorbereiding

  • Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 °C.
  • Verwarm de olie in een frituurpan tot 140 °C.
  • Snijd intussen de aardappels in plakjes.
  • Leg de Wagyu steak op plastic folie en laat op kamertemperatuur komen.
  • Smeer de steaks in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  • Gril ze 1,5 minuut, draai een kwartslag voor een mooie grillruit en gril nogmaals 1,5 minuut.
  • Keer de ribeyes en gril ook deze kant twee keer 1,5 minuut.
  • Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • Haal het vlees uit de Big Green Egg en laat onder aluminiumfolie rusten bij een temperatuur van 50 tot 60°C .
  • Frituur intussen de aardappelplakjes in ongeveer 5 minuten.
  • Laat de aardappel plakjes uitlekken op keukenpapier.
  • Neem de Big Green Egg Skillet en bak de paddenstoelen in een beetje zonnebloemolie goudbruin en voeg pas op het laatst de spinazie toe.
  • Verwarm de glace de viande in de gietijzeren sauspan en voeg als deze warm is de gehakte truffel toe.
  • Laat de saus hierna niet meer koken.

Bereiding

  • Snijd de steaks schuin in een paar stukken en verwarm ze daarna nog even kort in de Big Green Egg.
  • Verdeel de gebakken groenten over voorverwarmde borden.
  • Leg het vlees op de groenten en giet over elke biefstuk een beetje saus.
  • Serveer de gefrituurde aardappelen naast de groenten.
  • Garneer het gerecht met waterkers.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Skillet

Gietijzeren rooster

Gietijzeren saus pan