Ingrediënten Yakitori

  • 400 g kipdijenfilet
  • ½ el olijfolie

Ingrediënten teriyakisaus

  • ½ rode chilipeper
  • 200 ml mirin
  • 100 ml sake
  • 200 ml zoute sojasaus
  • 50 ml gembersiroop
  • 50 g zwarte bonen pepersaus
  • 50 g donkere basterdsuiker

Ingrediënten garnering

  • ½ rode chilipeper
  • 1 bosuitje
  • 1 el furikake of sesamzaad
  • 10 g taugé
profile

Aantal personen: 4-8

knife

Voorbereiding: 40 min

bge

Bereiding: 40 min

fire

Temperatuur: 160 ℃

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de conveggtor en het rooster, tot 160 °C.
  • Zet terwijl de temperatuur van je Big Green Egg oploopt de Cast Iron Sauce Pot alvast op het rooster om te verwarmen.
  • Snijd intussen voor de yakitori de kipdijenfilet in blokjes van ca. 1,5 cm.
  • Rijg de kipblokjes aan 8 spiesjes en leg ze minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Verwijder voor de teriyakisaus het steeltje van de chilipeper, halveer deze en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd het vruchtvlees fijn.

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de teriyakisaus in de Cast Iron Sauce Pot en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Laat de saus ongeveer 20 minuten koken totdat hij lekker stroperig is; roer af en toe door en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • Haal de saus uit deBig Green Egg. Verwijder tevens het rooster en de conveggtor en plaats de Cast Iron Satay Grill.
  • Breng de Big Green Egg naar een temperatuur van 180-200 °C; verwarm de Cast Iron Satay Grill 15 minuten voor.
  • Snijd intussen voor de garnering de chilipeper en het bosuitje in dunne ringetjes en zet apart.
  • Bestrooi de kipspiesjes met zout en bestrijk de Cast Iron Satay Grill met de olijfolie.
  • Leg de kipspiesjes op de grill en bestrijk die met de teriyakisaus.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en gril de spiesjes ca. 5 minuten;
  • Keer ze steeds na ongeveer 1 minuut om en bestrijk dan met de saus.
  • Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • Haal de yakitori uit de Big Green Egg en verdeel de spiesjes over bordjes.
  • Bestrooi met de furikake of het sesamzaad en garneer met de chilipeper, het bosuitje en de taugé.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Conveggtor

Gietijzeren Sauspan

Gietijzeren Saté Grill